KJ Beri Respon Selepas Seorang Pegawai KKM Petik Nama Dia Waktu HaIang Lelaki Rakam Vdeo Ambil Vksin

Difahamkan kemasukan kes po.sitif ke dalam lCU juga semakin berkurangan. Hal ini sedikit sebanyak dapat menujukkan keberkesanan selepas div4ksin.

Ramai yang berkongsi perjalanan dan vdeo svntikan di media sosial mereka untuk dijadikan sebagai kenangan pada masa akan datang.

Namun, lain pula dengan vdeo yang tular di Twitter ini apabila seorang petugas kesihatan dikecam ramai kerana melarang seorang pemuda untuk merakam telah mencuri tumpuan ramai.

Baru nak rakam vdeo masa svntik sekali dihaIang seorang pegawai kesihatan

Menerusi vdeo tersebut, kelihatan seorang pemuda ketika itu sedang bersiap sedia untuk mengambil svntikan vksin dan telah mengeluarkan telefon bimbitnya untuk merakam momen itu.

Dia juga dilayan baik oleh jururawat yang mahu menyuntiknya sebelum itu dan turut membenarkan dirinya untuk dirakam

Namun semasa dia mahu merakam proses tersebut, datang seorang pegawai kesihatan secara tiba-tiba yang memberitahunya untuk tidak merakam.

Apa yang lebih mencuri tumpuan adalah pegawai itu memberikan alasan bahawa Khairy Jamaluddin tidak lagi menyandang jawatan tersebut dan memberitahu prosedur KKM kepadanya.

” Tak boleh rakam, KJ dah letak jawatan. KKM punya prosedur tak boleh rakam,” kata pegawai wanita terbabit yang wajahnya tidak kelihatan.

Perkara itu membuatkan pemuda itu terkejut dan terpaksa menghentikan rakaman tersebut.

Ntizen geram

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut meluahkan rasa marah mereka kepada pegawai tersebut. Malah, ada juga yang berkongsi nasib sama di tempat mereka.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di Twitter:

” Eh geramnya aku dia cakap macam tu weh,” tulis seorang pengguna di Twitter.

Ketika artikel ini ditulis, vdeo  berkenaan telah meraih 551.3K views, 9,146 retweets dan 11.6K likes di Twitter.

Sekali Khairy Jamaluddin respon

Dalam pada itu, Khairy Jamaluddin yang dilantik sebagai menteri kesihatan mencetuskan perbualan di Twitter apabila memberi respon kepada vdeo terbabit.

Ia susulan Khairy atau lebih dikenali sebagai KJ dilihat memberi salam sebagai reaksi terhadap vdeo tular petugas kesihatan yang dikatakan menghaIang seorang lelaki merakam vdeonya disvntik vksin.

Menerusi vdeo berdurasi lapan saat itu, petugas kesihatan berkenaan melarang lelaki terbabit berbuat demikian atas alasan Khairy sudah meletak jawatan sebagai menteri sains, teknologi dan inovasi sebelum ini.

Terdahulu, Khairy dilantik sebagai menteri kesihatan dalam barisan Jemaah Menteri baharu yang diumumkan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

” Assalamualaikum,” kata Khairy di Twitter.

Tweet Khairy itu lantas menerima lebih 10,000 ciapan semula hanya dalam tempoh 20 minit kenyataan itu dibuat di akaun rasminya.

Pada 23 Julai lalu, Khairy yang juga menteri penyelaras Program Imunisasi COVlD-I9 Kebangsaan (PICK) memberi kebenaran kepada orang ramai membuat rakaman vdeo ketika menerima svntikan vksin COVlD-I9.

Khairy berkata, ia sebagai bukti sekiranya terdapat sebarang isu berbangkit berkaitan svntikan vksin.

Twitter itu turut menerima pelbagai reaksi warganet antaranya @SCendekiawan “banyak pegawai kerajaan lebih sudu dari kuah” dan @no_names90 “Hahaha… laju lepas kena lantik. Cayalah”

Seorang pengguna Twitter @iskandariaaa_ berkata “habislah akak nurse tu”, manakala @Radin_Era berkata “Hahaha… jawab salam tu kak”.

Sumber:freemaIaysiatoday

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*