‘Depan Manis, Tapi Belakang Kita Pandang Kita Ni Macam Jij1k Sangat’ – Rita Rudaini

” Ni video khas aku buat untuk yang selalu mengh1na dan masih menc4ci dan suka buat spekuIasi sendiri tanpa tanya saya, tanpa seIidik tanpa mengkaji kenapa dan apa yang saya buat!”

Demikian perkongsian pelakon Lana Nordin sebaik berangkat dan tiba di Amerika Syarikat (AS) bersama suami, David McKienzie dan anak-anak.

Lana, 41, menjelaskan ramai orang yang suka membuat spekuIasi sehinggakan ada yang berandaian dia tidak akan berjaya untuk ‘terbang’ gara-gara belum div4ksin.

Menerusi Instagram (IG) miliknya, Lana berkongsi rakaman video perjalanan mereka sekeluarga bermula di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur hingga tiba Amerika Syarikat.

” Ada yang kata oh dia tak lepas airport apa lagi berjaya ke nak balik USA. Kat USA sana lagi tervk semua tak boleh, dine-in ke, riadah ke masuk mall ke atau masjid ke.

” Mengh1na bahkan ada yang lebih tau pasal USA dari negara yang selalu aku keluar masuk dan negara asal suami aku sendiri.

” Okay ini vdeo khas untuk korang, jangan DM aku tanya itu ini, hanya tengok dan nilai sendiri!

” Korang yang di Facebook dan portal yang sibuk meng4ta aku, sibuk suruh aku balik USA siap halau aku dari negara aku sendiri.. Okay ini aku balik!

” Bila aku dengan Rita Rudaini kongsi info kami dilabelkan berbagai nama, padahal kami bagitau apa yang benar, yang banyak tak telus diberitahu sehingga ramai jadi doktor TikTok, jadi polis pencen, jadi wartawan yang lebih tau pasal negara luar.

” Sekarang aku balik aku akan lihat sendiri siapa yang betul!

” Dari aku apply MTP, buat dokumen yang sah mengikut undng-undng Malaysia dan bertolak ke airport KLIA sampai ke usa, Alhamdullilah perjalanan aku sangat-sangat dipermudahkan ,

” Tiada sebarang diskrim1nasi atau apa-apa msaIah!

” Tiada sebarang cable, ni semua cable Allah SWT dan bile Allah kata kun fa yakun , jadi lah ia…siapa kite nak pertikaikan rezeki, aj4l dan apa-apa pun dari Dia???

” Jadi jgn nak sesuka hati nak jadi polis pencen ke, wartawan ke atau doktor yang korang sekarang dok buat di social media sedangkan korang tak tau mane yang sahih dan mana yang rumours!

” COVlD is real, its endemic but not pndemic! Sedarlah, nikmati hidup anda selagi ada peluang!

” Semoga Allah swt melindungi kita! Stop discrim1nation and start respect others decisions!

” Kepada sahabat-sahabat, followers dan rakan-rakan artis yang selalu bersama saya, beri kata semangat dan doa pada saya,anda tau anda siapa, terima kasih dan teruskan perjuangan korang, semoga allah lindungi korang, negara dan rakyat malaysia.

Dalam pada itu, pemilik nama Mazlina Hasan Nordin menyatakan perjalanan dia untuk rentas negara mengikut undng-undng dan prosedur yang telah ditetapkan kerajaan.

Tegasnya, tidak wujud dia menggunakan ‘kabel’ untuk pulang ke negara asal suaminya.

Respon Rita Rudaini paling mencuri tumpuan

Sementara itu menerusi ruangan komen rata-rata rakan artis mendoakan kebahagiaan Lana dan keluarga di sana dan berharap Lana kembali ke tanahair suatu hari nanti.

Namun komen pelakon Rita Rudaini antara yang paling mencuri tumpuan.

” Belom dikira kena kec4m k3ji dengan rakan-rakan industri lagi ampa oiii.

” Depan manis, belakang meng3ji hanya sebab perkongsian kita dan kita prosafe. Depan-depan ber ‘babe2’, belakang pandang kita yang prosafe ni macam jij1k naww.. macam buat jnayah lah.

” Kawan pun jadi Iawan, tapi ampa kita kenang sampai m4ti tau sape yang boleh buat kawan.. time COVlD ni lah tuhan nak tunjukkan kat kita ampa, sape sebenarnya ‘kawan’..” tulis Rita

Umum mengetahui Rita dan Lana berkawan baik dan sependapat dalam isu vksin.

Sumber:IG Lananordin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*